mr.ft. Marko Kosić, dipl.ft., spec. mišićno-koštane fizioterapije

Osnivač, vlasnik i ravnatelj Zdravstvene ustanove za njegu i rehabilitaciju Kosić, direktor firme KOSIĆ Marko. Rođen je u Zagrebu 20.07.1985., otac dvoje djece, supruga Marina. Trenutno pohađa poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij Biomedicina, Medicinski fakultet, Sveučilište u Rijeci. Završio je dva fakulteta: Fakultet zdravstvenih studija, sveučilišni diplomski studij fizioterapije, Sveučilište u Rijeci, i Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, specijalistički diplomski stručni studij fizioterapije u trajanju od 5 godina.

Radno iskustvo stjecao je stažiranjem na Klinici za traumatologiju nakon čega polaže stručni ispit 09.03.2011. Radio je u četiri bolnice Klinička bolnica Vrapče, Psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“, KBC „Sestre milosrdnice“, Klinika za traumatologiju. Radio je u Zdravstvenoj ustanovi „Zorica“ gdje je održao i predavanje na temu – Rekonstrukcija i rehabilitacija Ahilove tetive. Radio je na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, radno mjesto nastavnik, predmet – kineziterapija. Svom bogatom iskustvu može dodati i sudjelovanje na rukometnom turniru Maksimir 2011.-2012. kao glavni zdravstveni djelatnik na turniru. Sudjelovao je i na Međunarodnom rukometnom turniru 2012. u maloj dvorani Doma sportova kao glavni zdravstveni djelatnik na turniru.

Trenutno na Pučkom otvorenom učilištu Andragog na radnom mjestu profesora predaje stručnu skupinu predmeta (Osnove kineziologije, Kineziterapija, Fizikalna terapija), obavlja poslove razrednika/voditelja obrazovne skupine fizioterapeutskih tehničara. Također je mentor pri izradi i obrani završnih radova te član komisije za obranu završnih radova. Polaznici POU Andragog obavljaju praksu u Zdravstvenoj ustanovi Kosić.

Vanjski je suradnik Poliklinike Drinković od  14.05.2014.

Popis simpozija i konferencija:

29. Simpozij-Hipertension highlights in 2019, 07.03.2019., University Campus Rijeka, Radmile Matejčić 2

32. Simpozij – Totalna endoproteza koljena: tajna je u detaljima – 07.05.2019., MF Rijeka, Braće Branchetta 20

7. Međunarodni simpozij “Zdravlje za sve?! Društveno uključivanje i samoupravljanje zdravljem i kroničnim bolestima!” – 10.05.2019.

Prva međunarodna doktorska konferencija – Inovativne tehnologije u Biomedicini, 19. i 20.09.2019., Kampus Sveučilišta u Rijeci

3 rd Rijeka forum on neurodegenerative diseases diagnosis and treatment in early stage of disease, 17.-18.09.2019., Radmile Matejcic 3, Rijeka