Od 01.04.2018. Zdravstvena ustanova Kosić proširuje svoje djelatnosti te postaje centar mr. KOSIĆ Marko- za njegu i rehabilitaciju. Tako od sada, uz postojeće usluge pružamo i sljedeće: turističke usluge u zdravstvenom turizmu, djelatnosti za njegu i održavanje tijela, djelatnosti za poboljšanje fizike kondicije, sportska priprema, rekreacija i poduka, socijalan usluga savjetovanja i pomaganja, te socijalan usluga psihološke podrške.

Centar mr. KOSIĆ Marko- za njegu i rehabilitaciju osnovan je 20.09.2016. u Zagrebu. Osnovne djelatnosti su pružanje zdravstvene njege i rehabilitacije osobama svih životnih dobi po uputama doktora medicine: zdravstvena njega u kući bolesnika, fizikalna terapija u kući bolesnika te u ordinaciji.

Pružamo istovjetne usluge korisnicima izvan sustava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kao i korisnicima koji sami snose troškove naših usluga. Pružamo usluge medicinske njege i rehabilitacije u slučajevima određenih akutnih stanja ( cerebralno-vaskularne bolesti, postraumatska stanja, teška kronična stanja, postoperativna stanja, razni oblici karcinoma i drugo).

U slučajevima privatnog zdravstvenog osiguranja i osobnog plaćanja troškova, opseg i vrstu njege i rehabilitacije dogovaramo ovisno o Vašim zahtjevima i mogućnostima, uz stručnu pažnju i pomoć Vašeg obiteljskog liječnika i specijaliste određenog profila. Centar mr. KOSIĆ Marko- za njegu i rehabilitaciju surađuje sa poliklinikom „Drinković“. Sve usluge koje pacijenti ne mogu napraviti kod nas, osiguravamo im brzi termin, i ljubazno osoblje u poliklinici „Drinković“.

Osnivač i ravnatelj centra mr. KOSIĆ Marko- za njegu i rehabilitaciju je magistar fizioterapije Marko Kosić, spec.  mišićno-koštane fizioterapije. Rođen je 20.07.1985. godine u Zagrebu. Završio je sveučilišni magisterij na Sveučilištu u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija kao i specijalistički diplomski stručni studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.  Radno iskustvo stjecao je stažiranjem na Klinici za traumatologiju nakon čega polaže stručni ispit 09.03.2011. Radio je u četiri bolnice Klinička bolnica Vrapče, Psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“, KBC „Sestre milosrdnice“, Klinika za traumatologiju. Radio je u Zdravstvenoj ustanovi „Zorica“ gdje je održao i predavanje na temu – Rekonstrukcija i rehabilitacija Ahilove tetive. Svom bogatom iskustvu može dodati i sudjelovanje na rukometnom turniru Maksimir 2011.-2012. kao glavni zdravstveni djelatnik na turniru. Sudjelovao je i na Međunarodnom rukometnom turniru 2012. u maloj dvorani Doma sportova kao glavni zdravstveni djelatnik na turniru. Trenutno radi u Pučkom otvorenom učilištu, radno mjesto – nastavnik, predmet – Kineziterapija. Također predaje na Pučkom otvorenom učilištu Andragog, u svojstvu profesora, predmete Osnove kineziologije i Fizikalna terapija 3. Polaznici POU Andragog obavljaju praksu u Zdravstvenoj ustanovi Kosić.